maanantai 20. helmikuuta 2017

Kuolemanvaarallinen sanoma!

"Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen,
mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni,
hän löytää sen."
Jeesus

Tämä ei-dualismin sanoma osoittaa suoraan etsijän tuhoon, sen hävittämiseen, joka haluaa vastauksia.

Tämä on kuolemanvaarallinen sanoma, ja kuka nyt kuolla haluaisi? Haluatko todella kuulla, etteivät kaikki toiveesi ja unelmasi, kaikki päämääräsi ja saavutuksesi- aivan koko elämäsi tarina- ole mitään muuta kuin tietoisuuden tanssia, sen tajunnan leikittelyä, joka toteutuu tässä ja nyt? Ettei mikään, minä itseäsi pidät, ole mitään muuta kuin ajatus? Ja kenties ei sitäkään?

Haluatko todella kuolla? Et tietenkään. Se mitä pidät "sinuna itsenäsi", ei ole muuta kuin puolustautumista kuolemaa vastaan, taistelua pysymättömyyttä vastaan, jonkin sellaisen etsimistä, mikä olisi enemmän kuin se, mikä juuri tällä hetkellä aivan yksinkertaisesti on ilmeistä. Se, mitä sinä pidät "sinuna", tuo sinulle jonkinmoisen tunteen pysyvyydestä, jonkinlaisen lohdun näennäisen pelottavassa ja muuttuvassa maailmassa.

Kyllä, tämä sanoma on kuolema, mutta tässä kuolemassa on myös elämä. Etsimisen päättyminen merkitsee todellisen seikkailun alkamista. Se merkitsee sellaisen elämän alkua, joissa ei ole teeskentelyä, harhakuvia tai tarinoita. Siitä alkaa rakkaus-suhde kaiken kanssa.

Sinun on kuoltava elääksesi; sinun on päästettävä kaikesta irti saadaksesi kaiken takaisin.

Juuri nyt kaikki, mikä sinulle on ikinä tapahtunut, on jo kadonnut tyhjyyteen. Eräässä mielessä olet jo kuollut. Kaikkein pahin on jo tapahtunut! Olet jo kuollut!

Elät elämäsi peläten kuoleman tyhjyyttä vain tajutaksesi, ettei ole -eikä koskaan ole ollutkaan- mitään pelättävää.

Tyhjyys on täyteyttä. Tyhjyys on muotoa. Tyhjyys on loistava, hohtava- se on täysin elävä.

On täysi paradoksi yrittää pukea tämä sanoiksi. Ja kuitenkin se on yhtä yksinkertaista kuin hengittäminen. Se on yhtä helppoa kuin olla tässä ja nyt.

Elämä on kuolemaa. Näitä sanoja ei voi etsivä mieli koskaan ymmärtää.

Jeff Foster

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti