Google+ Followers

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Maailmankaikkeus luodaan tässä ja nyt

Pakeneva pienenpieni nykyhetki on ainoa aika jona meillä on vapaus toimia. Tietymättömän menneisyyden todellisuus on se mikä se on. Tehty mikä tehty. Kykymme manipuloida sitä mielessämme on vain illuusio. Silti, tässä hetkessä, menneet tekomme vaikuttavat elämäämme, joka on tässä ja nyt. Niissä rajoissa, joihin menneisyytemme on meidät sijoittanut olemme ehdottoman vapaita juuri nyt. Tämä on tärkeä seikka- huomatkaa se tarkoin.
Tulevaisuus ei ole tässä. Se on täysin tavoittamattomissa. Silti toimet, joihin tässä hetkessä ryhdymme, vaikuttavat meidän ja koko maailmakaikkeuden tuleviin olosuhteisiin loputtomasti ja tavoilla, joita emme voi tietää. Tässä ja nyt voimme tehdä jotain todellista.
Kaikki on olemassa tässä hetkessä. Tämä hetki on kaiken luomistyön perusta. Maailmankaikkeutta ei luotu kuusituhatta vuotta sitten, kuten raamatussa väitetään, eikä myöskään viisitoista miljardia vuotta sitten, niin kuin tiede antaa ymmärtää. Maailmankaikkeus luodaan tässä ja nyt ja juuri nyt se katoaa. Ennen kuin ehdit tajuta sen olemassaoloa, se on mennyttä ikuisiksi ajoiksi. Silti tämä hetki kulkee läpi kaiken ajan ja tilan.

Brad Warner: Hardcore Zen


2 kommenttia:

  1. Upea blogi sinulla. Hienoa että sen satuin bongaamaan. :) Mielenkiintoista sekin, että vasta eilen törmäsin ensimmäiseen Jeff Fosterin viisausmietelmään, kiinnostuin hänen ajatuksistaan ja täältä sitten saan saman tien löytää niitä lisää. :) Kaikkien muiden viisausten lisäksi.

    VastaaPoista
  2. Moi! Erittäin paljon kiitoksia. Lähtökohtaisesti olenkin alkanut blogailemaan itseäni varten. Vähän niinkuin matkakumppanina ja itsetutkiskeluna. Välillä kun saan hyvää palautetta ja kiitoksia, niin huomaankin että en ole "yksin" mietiskelemässä ;-) Tämä tämmöinen tapani blogailla on ihan mun näköinen juttu ;-)
    Jeffillä on kyllä hieno tapa ilmaista se mikä on ;-)

    VastaaPoista