Google+ Followers

lauantai 16. toukokuuta 2015

Mitä IOK oikein on?

Ainut opettaja, jota kannattaa seurata (Liz Cronkhiten uutiskirje 15.5.2015)
Ihmeiden oppikurssi on itseopiskelukurssi (tai itsen tutkimisen kurssi) (self-study) sisäisen rauhan saavuttamiseksi. Se on sisäinen polku, joka ei edellytä kanssakäymistä toisten opiskelijoiden kanssa. Se on tarkoitettu opiskeltavaksi omassa mielessäsi olevan Pyhän Hengen (tietoisuus Totuudesta) kanssa. IOK ei ole passiivinen polku. Sinulla tulee olla jossain määrin aloitteellisuutta, jotta todella hyötyisit IOK:sta. Sinulla tulee olla jonkin verran luottamusta omaan erottelukykyyn ja kriittiseen ajatteluun. Sinun tulee käyttää omaa kokemustasi ja tervettä järkeä.
Kun aloitat IOK:n opiskelun, voi olla hyödyllistä tutkia ja opiskella IOK:n harjoittamista muiden opiskelijoiden kanssa, etenkin niiden, joilla on enemmän kokemusta. Opiskelu ja harjoitteleminen muiden kanssa kuitenkin vahvistaa, ei korvaa, omaa tietoisuuttasi Pyhästä Hengestä sisimmässäsi. Valitettavasti olen kuullut kolmesta IOK-ryhmästä, jotka ovat kultinomaisia opetuksissaan. Olen varma, että ne eivät ole ainoita lajissaan. Näissä ryhmissä jäseniä pyydetään seuraamaan enemmänkin johtajaa tai johtajia kuin omassa sisimmässä olevaa Pyhää Henkeä. Näin jäsenet antavat vallan ryhmän johtajalle tai johtajille. Jos siis sinua huolestuttaa, oletko sekaantumassa kulttiin ja sen kaltaiseen ryhmään, niin tässä on yksinkertainen opas avuliaan, hyvän IOK-opettajan valitsemiseen:
Terve, hyvä IOK-opettaja ohjaa sinua kääntymään sisimmässäsi olevaa Pyhää Henkeä kohti. ”Pyhä Henki” on nimitys, joka on annettu mielessäsi olevalle ajattelujärjestelmälle, joka tuntee Totuuden riippumatta siitä, oletko siitä tietoinen vai et. Sinä voit ja sinun tulee valita tietoiseksi tuleminen tästä ajattelujärjestelmästä, jos haluat muistaa Totuuden ja löytää rauhan. Sisimmässäsi oleva Pyhä Henki on ainut Opettaja, jota sinun tulee seurata, jos haluat todellisen rauhan. Vain Se voi opastaa sinut mielesi ainutlaatuisten väylien ja sivupolkujen kautta kohti Totuutta. Se voi johtaa sinut maailmassa olevien opettajien luo (henkilökohtaisesti, puhelimitse, kirjoittamalla). Näiden opettajien tehtävä on vahvistaa tietoisuuttasi Pyhästä Hengestä sisimmässäsi tunnistamalla ja tekemällä tyhjäksi esteitä (syyllisyys, pelko). Jos opettajasi on todellinen Totuuden opettaja, et luovu vastuusta itsestäsi suhteessasi heihin. Vaikka haluaisit antaa heille vallan, he eivät sitä missään tapauksessa ota. Siis:
Älä luota opettajaan, joka sanoo ”seuraa minua”. Tarvitset opettajia, jotka sanovat ”seuraa Pyhää Henkeä sisimmässäsi”, ja jotka auttavat sinua tekemään niin.
Älä luota kehenkään, joka sanoo ”minun tieni on oikea tie ja muut tiet ovat vääriä”. Jokainen polku avautuu omalla ainutkertaisella tavallaan. Opi luottamaan oman sisäisen polkusi ainutkertaiseen avautumiseen.
Älä luota kehenkään, joka sanoo, mitä Pyhä Henki sinulle haluaa. Vain sinä itse voit kuulla sen.
Älä luota opettajaan, joka käyttää ”pitäisi/ei pitäisi”, ”oikein/väärin” tai ”hyvä/huono” -kommentteja koskien käyttäytymistäsi tai ajatteluasi. Ne lisäävät syyllisyyttä mielessäsi. IOK on syyllisyyden tyhjäksi tekemisen polku, jolla voit vapauttaa itsesi Totuudelle. Tarvitset opettajia, jotka ehdottavat toimintoja tai ajatuksia, jotka tekevät syyllisyyden ja pelon tyhjäksi ja lisäävät rauhaasi.
Älä luota opettajaan, joka pyytää sinua mukautumaan omiin tai ryhmänsä sääntöihin. He voivat esimerkiksi pyytää sinua pukeutumaan tiettyyn tyyliin, puhumaan tietyllä tavalla, ottamaan uuden nimen, tms. Todellinen Totuuden opettaja tietää, että tietoisuus Totuudesta johtaa muutoksiin sisältä päin, mitkä ilmenevät aitoutena, ei mukautumisena.
Joskus ihmiset ajattelevat, että toisen seuraaminen olisi helpompaa. He toivovat, että joku toinen tekisi työn, jonka vain he itse voivat tehdä. Jos haluat rauhaa, kukaan muu ei voi kuulla puolestasi Pyhää Henkeä tai tehdä tyhjäksi rauhan esteitäsi. Nämä tapahtuvat omassa sisimmässäsi. Ei ole olemassa nopeampaa tietä rauhaan kuin prosessi, jota IOK opettaa. Se opettaa sinua menemään suoraan ainoan toimivan Avun (Pyhä Henki) luo. Se opettaa sinua suoraan käsittelemään rauhan esteitäsi (syyllisyys/pelko) siellä, missä ne ovat, eli sisimmässäsi. Koska se on oikotie, se on intensiivinen eikä jokaiselle tarkoitettu. Kuitenkin jokaiselle, joka rauhaa haluaa, on polku.
Voit saada rauhan vain jos olet halukas kokemaan voimaantumisen sisimmästäsi käsin. Jos huomaat etsiväsi jotakuta, jota voisit seurata, tai seuraat jo jotakuta, luulen, että et ole vielä valmis todelliselle henkiselle polulle. Ennen kuin voit lähteä todelliselle henkiselle polulle, sinun täytyy tuntea itsesi kyllin kelvolliseksi voimaantumaan. Voit valmistautua todelliselle henkiselle polulle psykoterapian tai muiden itsehoitomuotojen kautta, jotka auttavat kasvattamaan oman arvon tuntoasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti