Google+ Followers

keskiviikko 20. elokuuta 2014

viisastelun top 20

 Heips!!!

Paljon olen törmännyt sellaisiin "näin teet elämästäsi parempaa" listoihin. Itse olen vältellyt sellaisten tekoa, mutta nyt voisin yrittää tekemisen puutteessa listata itselleni sellaisen, hieman pilke silmäkulmassa tietenkin, sillä onhan koko universumi yksi suuri kosminen vitsi.
Jotkut ovat ehkä huomanneet, että olen hiipunut blogaamisessa, se johtuu yksinkertaisesti siitä, että olen vähentänyt viisastelua ja lisännyt tietoista elämistä käytännössä. Tarvittavat muutoksethan tehdään omassa mielessä. Ego rakastaa viisastelua, tiedon keruuta ja välttelee tässä hetkessä olemisen yksinkertaisuutta. Asioista voi kuitenkin puhua ja asioista voi mietiskellä ääneenkin, samalla joku saattanee tehdä samaan rahaan jopa oivalluksiakin.

Mutta asiaan, tässä oma listani siitä miten elämästä saattaa tulla parempaa:

1. Hyväksy itsesi niin hyvänä kuin huonona päivänä. Esteet rauhan edessä on omassa mielessäsi. Elämä on vain tälläistä, ei sen kummempaa. Ota löysin rantein, älä jännitä, tai jos jännität, niin sekin kuuluu vain elämään. Elämä liitää tylsänä onnesi ohi aina kun ajattelet sen "pilalle", eli jos taistelet itseäsi vastaan.  Elämä on joka tapauksessa kokemuksellisesti alati aikaan perustuvaa ja muuttuvaa näytelmää. Nauti elokuvastasi tai ole nauttimatta, mutta älä tuomitse itseäsi tai muita. Parasta ennen päiväys menee vanhaksi juuri tänään.

2. Syö ja juo mutta älä myrkytä mieltäsi. Syyllisyys on täysin turhaa eikä se ravitse ketään.

3. Liiku kevyesti tai urheile mutta älä ruoski itseäsi. Kuuntele itseäsi. Jätä kalenterit ja tiukat dieetit pois, tarkoitus ei ole palvoa lenkkareita, super-ruokia tai isoja lihaksia... hautaanko juokset? Jos tarvitset hyväksyntää ja ihailua, niin hyväksy itsesi, se riittää. Lepää kun tarvitset lepoa ja liiku kun alat homehtua paikoillesi tai juurrut maahan kiinni. Tee se mitä tahdot tehdä, mutta muista että se ei tee sinusta onnellisempaa huomenna. Tänään tälleen ja huomenna tolleen. Ota se vastaa mitä tulee. Simppeliä.

4. Jos uskot ufoihin, keijukaisiin, jumalaan, krishnaan, buddhaan, enkeleihin, näyttelijöihin, muusikoihin, esimieheesi, ystäviisi, urheilijoihin, saatanaan, poliitikoihin, mediaan, raakaruokaan, joogaan, opettajiin tai guruihin, niin usko minun puolesta mihin haluat, mutta älä pidä sitä kollektiivisena totuutena. Jätä siis toiset rauhaan, älä kuvittele olevasi oikeassa, älä yritä aivopestä toisia. Kasvamme eri aikoihin lineaarisen mittapuun mukaan. Oivallukset tulevat eri aikoihin. Kaikki on jonkun mielestä kuitenkin täyttä bullshittiä, aina. Voit kuitenkin luottaa omaan näkemykseesi ja seistä sen takana, reilusti. Kun karavaani kulkee niin (epävarmat)koirat haukkuu, se on varma. On kuitenkin kuuntelijan vastuulla se kuin uhatuksi tuntee itsensä toisen ihmisen totuuden edessä. Kunnioitusta enemmän, kiitos.

5. Ole nöyrä elämän edessä. Se voi viedä luottokorttisi, työpaikkasi, rakkaasi, lapsesi, rahasi, talosi, terveytesi ja mielenrauhasi. Lemmikkieläimesi voi sairastua ja kuolla. Salama voi iskeä päähäsi tai voit liukastua koiran kakkaan ja lyödä pääsi. Finni voi ilmestyä poskipäähäsi. Kotisi voi olla homeessa ja vuokraisäntäsi voi irtisanoa kodistasi sinut koska tahansa.
Lopulta sinäkin kuolet kehossa pois ja se hetki voi käydä koska tahansa. Todellinen rikkautesi ja vapautesi on tämä kyseinen hetki, se pysyy samana ikuisesti. Ylösnousemus tapahtuu nyt tai ei koskaan.
Kun rakkaasi lähtee pois "liian aikaisin" niin älä ala jossittelemaan tai kehumaan häntä, vaan tee se NYT. On mukavampaa kuulla se vielä eläessään.

6. Ulkopuolella ei ole mitään mikä todella rakastasi sinua ikuisesti. Ystäväsi voi kääntää selkänsä hetkellä minä hyvänsä, rakkaasi voi ajatella sinusta pahaa, autosi voi hajota, ystävät katoavat, menneisyytesi jättää sinut jokainen hetki eikä tulevaisuus ole koskaan varmaa. Jumalasikaan ei aina pelasta edes pikkulapsia tai heikkoja maailman julmuuksien edessä. Markkinamiehet on valmiina tyhjentämään lompakkosi. Ihmiset ajattelevat etupäässä vain itseään, viimeistään silloin kun tulee tosi paikka. Auto voi ajaa ylitsesi tai verisuoni voi katketa päästäsi minuutin päästä. Oravanpyörä tykkää sinusta tasan niin kauan kuin olet sen orjana. Kavereita saat ympärillesi jos he hyötyvät siitä jotakin. Virastotaloissa ja kaupan kassoilla on monesti vain "zombeja" jota tekevät työnsä. Eivät he rakasta sinua aidosti. Sen rakkauden joudut hakemaan sisältäsi. Aina kuitenkin nurkan takaa saattaa lepattaa auttava enkeli...aukaise vain silmäsi. Henkesikin on rakkauden oma, joten nou hätä.

7. Ole tietoinen apinamielestäsi, se jauhaa helposti samoja latuja 80 000 kertaa päivässä ja siihen vielä yöunet päälle. Et voi tukahduttaa tai lopettaa ajattelua, mutta voit olla tästä tietoinen. Oletko siis unessa vai täällä, tässä ja nyt ? HUHUU!!??

8. -Kuuntele- ystävääsi, rakastasi, lastasi tai lempimusiikkiasi. Sinä kerkeät kyllä samaistua apinamieleesi myöhemminkin. Ongelmasi ja pakkomielteiset ajatuksesi eivät katoa sillä välin mihinkään...
Kun annat rakkautesi ja läheisyytesi, saat sen itsellesi. Et voi antaa mitään mitä sinulla ei jo olisi. Rakkauskin on vain sana. Läsnäololla voit kuitenkin jopa koskettaa sitä. Rakastamisesta ei tarvitse ottaa paineita. Jokaiselle ilmestyy kaltaisensa rinnalle, tavalla tai toisella. Olemme toistemme peilejä ja kaikella on tarkoituksensa, mutta sitä ei kuulu miettiä liikaa.

9. Vältä turhaa informaatiota. Keinotodellisuus on aina valmis kertomaan sinulle aina sen mikä on "totta", kohta huomaat kuitenkin vain hukkuneesi omaan päähäsi. Olet rakentanut tietoisuutesi kaikesta siitä mihin olet kuullut ja uskonut tähän mennessä. Älä siis esim. hauku uskovaisia, olet itsekin semmoinen, alusta loppuun asti. 
Muista ainakin olla turhuuksien suodatin. Leikittele mielipiteillä mutta älä rakenna niistä identiteettiä.

10. Anna anteeksi. Ehkä tärkein neuvoni ikinä. Se vapauttaa sinut ja koko lopun maailman. Pääset siis helpommalla kun päästät irti eikä kehosi ala temppuilemaan vanhasta katkeruudesta. Nukut yösikin paremmin ja olet vapaa päästämään mahdollisen uuden elämääsi. OLET VAPAA!

11. Jos kilpailet, niin kilpaile pilke silmäkulmassa, kukaan ei ole oikeasti toistaan parempi. Se on yksi suuri illuusio. Ja mitä sitten jos vaikka olisi? Hetken päästä nurkan takaa astelee kuitenkin sinua parempi joka on valmiina lyömään sinun odotuksesi ja kuvitelmasi nurin. Ihminen voi pettyä ainoastaan omiin odotuksiinsa.

12. Hyväksy tai älä hyväksy mutta hyväksy ainakin se että et hyväksy.

13. Älä yritä pakkomielteisesti muuttaa maailmaa vaan muuta mielesi maailman suhteen. Näin muutat samalla myös maailmaa-vahingossa (koska itse muutut). Et voi muuttaa epäkohtia ympärilläsi, koska epäkohdat tarkoittavat eri asioita eri ihmisille. Toisen hyvä voi olla toisen paha. Toisten muuttaminen tarkoittaa ainoastaan nääntymistä itselle. Tee se mikä tarvitsee tehdä, mutta älä menetä yöuniasi. Kenellekään et ole tilivelvollinen eikä Jumala syökse sinua helvettiin. Rankaiseva Jumala on vain vanhanaikainen tapa ajatella.

14. Jos mahdollista niin älä tapa luonnonkappaleita ellet käytä sitä ravinnoksesi. Luonnon kiertokulkuun kuuluu se että energia muuttuu, mutta siihen ei tarvita syyllisyyttä. Itse en koe tarpeelliseksi tappaa minusta pienempiä enkä suurempia elollisia. En myöskään ole näkö rasisti. Jos astut muurahaisen päälle vahingossa, niin sen kuuluikin tapahtua. Se oli silloin osa luonnon kiertokulkua.

15. Älä usko ketään, joten älä usko minuakaan. Tee oma polkusi ja kulje se. Ole mieluummin onnellinen kuin oikeassa. Jos jostain syystä tahdot olla enemmän oikeassa kuin onnellinen niin sekin käy minulle. Ihan sama. Totuus on kuitenkin kaikille sama, ajattelu ei voi sitä erottaa.

16. Jos et ymmärrä jotain ihmistä tai tapahtumaa niin älä ota pulttia. Todellinen ymmärrys tulee vasta kokemuksen syvän rintaäänen kautta. Olemme kaikki samassa (uppoavassa;-) veneessä. Asutamme samaa pientä palloa UNIversumissa, joten on fiksua olla kohtelias muita kohtaan. Erilaisuus on rikastuttavaa taidetta. Kaikki on pohjimmiltaan yhtä kaunista, koska kauneuden prototyyppiä ei ole julistettu kaikille. Toinen voi mielyttää enemmän silmää kuin toinen mutta toisen "ruma" voi olla toisen kaunis.

17. Positiivinen maailmankuva on mukavampi kokemus kuin negatiivinen maailmankuva. Kuitenkin maailma on dualistinen. Hyväksy yö ja hyväksy päivä. Hyväksy kuuma ja hyväksy kylmä. Näe maailma kokonaisuutena, se on arvokas taito. En usko että täällä pystyy rakastamaan kovin syvästi, jos ei ole käynyt syvällä pimeydessä. Pinnallinen, kevyt ja hauras kuvitelma on eri asia kuin kokemuksen kautta saatu näkökulma.

18. Mitä enemmän heittäydyt elämän virtaan, sitä enemmän helpoksi käy tie. Mitä enemmän vastustelet muutosta ja elämää, sitä enemmän kärsit.

19. Elämä on yhtä kaaosta ja kaaos on täydellinen järjestys. Minä en voi tietää mikä minulle on kokonaisuuden kannalta hyväksi enkä voi koskaan tietää jokaisen ihmisen elämän tarkoitusta. Hyväksyn siis sen.

20. LOPPUPELISSÄ KAIKKI VAIN ON. Vai pystytkö muka väittämään jotakin muuta...? ;-)


Omistan oikeudet mahdollisiin muutoksiinAINA VOIT VALITA TOISIN eikä koskaan ole liian myöhäistä. Se o moro!!!!!


T: Jake

2 kommenttia:

  1. Kas kas, kiitos tiedosta...nyt voinkin sitten valaistua...;-)

    VastaaPoista