Google+ Followers

lauantai 16. elokuuta 2014

ihmisten käsityksiä ja miljoona merkitystä

Katselin eilen iltapäivälehdestä kun Herra Niinistö ja Herra Putin tapasivat toisensa. Katselin mielenkiinnolla kun nämä kaksi maailman seuraamaa "pomoa" istahtivat jylhien lippujen alle istumaan ja keskustelemaan maailman polttavista ongelmista. Kamerat napsuivat ja välkkyivät sekä tulkki tulkkasi. Ajattelin mielessäni että tuossakin istuu vain kaksi aivan tavallista ihmistä, joista on vain muodostettu ympärillä suuret käsitykset ja merkitykset. Nämä presidentit ovat myös luoneet omassa päässään SUURET käsitykset itsestään ja maailmastaan, mutta minä näin heissä vain kaksi tavallista tallaajaa. Hekin ovat olleet ihan tavallisia pieniä lapsia, mutta aikuisiksi tullessaan heille on muodostunut jättimäiset käsitykset ympäröivästä maailmasta. Hekin elävät vain päänsä sisällä.

Oletko koskaan nähnyt perhosta tai kissaa joka olisi poliitikko tai poliisi? Oletko nähnyt aurinkoa tai kuuta joka olisi tuomitseva? Oletko nähnyt masentunutta kukkaa tai puuta? Kristillistä vesipisaraa tai Buddhalaista lintua? Onko eläimillä tai luonnolla muotinäytöksiä tai ulkonäköpaineita? 
Luonto itsessään on 100 % sesti kaunis luonnollisesti, ilman että siitä tarvitsee tehdä päässä ongelmaa. En ole myöskään nähnyt koskaan eläimien pitävän urheilukisoja (paitsi sarjakuvissa, joka on lähtöisin ihmisen päästä). Joki virtaa luonnollisesti ilman, että siitä tarvitsee tehdä tutkimuksia tai kehityskäyriä. Pilvet muuttavat muotoaan ilman kuoleman pelkoa. Tarvitseeko lintujen käydä laulu tunneilla? Ei tarvitse, sillä ne luottavat siihen mitä he ovat.
Kyllä eläinmaailmassakin voi olla pomoja ja kuninkaita, mutta se kuka ne on määritelleet kuninkaiksi, on ihmiset. Eläimet ei ole määritelleet itseään, ne vain ovat. Luonto on kuitenkin ilman ongelmia läsnäolevassa tilassa ja siltä puuttuu kokonaan psykologinen sota ja jatkuva psykologinen masennus ja pelko.

Luonnolliselta elämältä puuttuu myös huumehakuinen käyttäytyminen sekä humalahakuinen juominen. Heillä ei ole supermaketteja eikä väsyttävää oravanpyörää. Kellon ja kalenterin luoma vahva aikajana on vain ihmisen omaa keksintöä. Jos olemme rehellisiä, niin kannattaa miettiä sitä, että tarvitsemmeko me oikeasti niin paljon turhaa tietoa elämistä ja olemista varten? 
On hassua että ensin itse keksimme ongelman, jota sitten alamme korjaamaan. On hassua että olemme "eläinmaailman" masentunein ja ongelmallisin laji. Me syömme purkitettua ruokaa ja pakastepitzoja, sodimme toisiamme vastaan, elämme itsellemme, eristäydymme ja lopulta sairastumme usein mielen kehittämiin sairauksiin. Kaiken tämän päälle me pidämme vielä itseämme maailman viisaimpina kuninkaina. Osaamme rakentaa kännyköitä ja raketteja jota vievät kuuhun ja marsiin, mutta emme osaa olla läsnä elämälle ja toisillemme, siihen kaikkeen joka vain on jatkuvassa olemisen tilassa. Haluamme xtreme kokemuksia ja saippuasarjoja, rahaa ja valtaa. Haluamme lehtien, elokuvien ja median rakentamaa rakkautta, mutta kyky olla itse rakkaus, on vaikeaa. 
Ei ole ihme että pelko ja ongelmat saavat meidät keksimään mitä ihmeellisempiä stragedioita, jotta saisimme kehossa ikuisen elämän. On miljoona uskontoa ja itsensä kehittämisen kurssia, miljoona totuudesta kertovaa kirjaa ja miljoona viisasta opettajaa. On miljoona kirjaa jotka kertovat miten kohtaamme rakkauden ja tuhat tutkimusta siitä miten meidän pitää elää jotta riitämme ympäristöllemme.

On kuitenkin mahtavaa saada kokea ihmisen elämä ja on mahtavaa käyttää joskus jopa omaa järkeäkin. On mahtavaa katsella tätä hauskaa ja traagista näytelmää tämän pienen hetken verran, mutta valitettavasti olemme jakuvasti erottaneet itsemme totuudesta ja painottaen hyvin voimakkaasti erillisyyyttä. Uskon kuitenkin että "suuri mielemme" (ei pieni egomielemme) on yhtä kaiken kuvittelun yläpuolella. Olemme todellisuudessa KAIKKI yhtä ja samaa, eikä sitä pysty ajatuksemme rikkomaan. Olemme siis vapaita uskomuksista. Vapaita myös luomaan elämästämme kuvan jonka haluamme itse nähdä. Emme voi muuttaa maailmaa ympärillämme, mutta voimme muuttaa ajatuksemme siitä. Tämän suuren viisauden ymmärrettyään saattaa myös maailma alkaa muuttumaan.1 kommentti:

  1. Kiitos <3 Tämä oli niin loistava tähän aamuun! Tuo käsitteiden maailmassa eläminen oman pään sisällä on niin raskasta. Miten olemisesta on voinutkin tulla niin vaikeaa ja eksytty niin kauas siitä kaikista yksinkertaisimmasta. Rakkaudestakin on tosiaan helppo lukea vaikka mitä teorioita ja vaikeaa vain antautua sille tässä hetkessä, olla Rakkaus. Tai näin ego uskottelee :)

    VastaaPoista