keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Koronavuosi 2020 opettavaisena peilinä

 Terve!

Vuosi vaihtuu ja olemme uudenlaisen opettavaisen peilin äärellä. Sano hep jos et ole katsonut korona nimiseen peiliin tämän vuoden aikana. Sano bling blong jos et ole säikähtänyt kertaakaan näkemääsi ja kuulemaasi. Tätä peiliä katsoessa voit katsella omia sisältäsi nousevia pelkoja, epävarmuuksia, oikeassa olemisen tarpeitasi sekä muita ristiriitaisia tunteita ja ajatuksia. Jopa vihaa, aggressiota tai halveksuntaa niitä muita ihmisiä kohtaan jotka eivät ajattele kuten sinä ajattelet.

Ego on valmis nautiskelemaan tilanteesta. Se haluaa riitauttaa, hyökkäämään barrikaadeille sekä pirstaloimaan ihmisiä eri leireihin. Ego haluaa olla voimakkaasti oikeassa ja osoittaa toisille sen että he ovat väärässä. Ego namittelee tilanteella. Se haluaa hyötyä koska se pelkää. Pään sisällä kuuluva kovaääninen ääni ei ole Rakkauden ääni, vaan se on kuolemanpelon ääni. Ego ei halua meille ihmisille hyvää, se haluaa erillistää ja tuhota ja monesti se tekee sen rakkauden nimissä.

Mistä minä tiedän? 

Mistä voin 100 % varmasti tietää mistä korona on peräisin? Mistä ihmeestä voin tietää varmasti että kumpi on parempi tapa immuniteetin kannalta maski/rokotus vai vitamiinit, hyvä mieli ja raikas ilma? Ja suurimpana kysymyksenä: mistä ihmeestä voin 100 % sanoa mikä on kenellekin parhaaksi (kaikki ne miljoonat ihmiset)? Voisiko täysin terve ihminen parantua normaalisti koronan sairastamalla vai onko rokote/maski joka ihmiselle parhaaksi vahvan immuniteetin kannalta? Entä mistä voin tietää sen kenelle maski/rokotus taas voisi ollakin parempi vaihtoehto? Ihan hyvin voi olla. Huonon immuniteetin omaavat, sairaat ja muut riskiryhmäläiset. Mistä minä tiedän 100 % varmasti sen, että kuinka moni on kuollut vain ja ainoastaan koronaan? Ja että onko koronaan kuollut oikeasti enemmän kuin normaaliin influenssaan? Nyt ois hyvä hetki nollata tilanne ja antaa oman sisäisen äänen kertoa mitä minä tässä tilanteessa tarvitsen eikä katsoa jokaista median luomaa kuvaa. Jos valintasi on rokote, God Bless You. Jos se ei ole rokote, God BlessYou. Tutkimattomat ovat herran tiet eikä minun menneisyydestä ja kuulopuheista kokoon kyhätty pieni ajatusjärjestelmäni kykene tietämään sitä mikä on kenellekin parhaaksi. Jos sitä pientä mieltä uskoisi niin täällä jokainen sairaus ja kuolema olisi tapahtunut VÄÄRÄÄN aikaan. Mutta onko? 

Voi olla että hyvässä ja turvallisessa mielessä rokote voi olla parantava. Syyllisyyttä ja pelkoa olevassa mielessä sairastuttava ratkaisu. No mistä minä tiedän, mutta näin luulen. Miksi joku voi syödä mitä vaan läpi elämänsä ilman sairautta kun toinen kiertää kaikki epäterveelliset ruuat kaukaa ja sairastuu? Miksi  näin käy? Mistä minä tiedän todella tiedän? Monenlaiset ovat ihmisen polut ja OPIT.

Kyllä minustakin on hieman surullista katsoa tätä näytelmää jossa hyvää ihmistä esittävästä voi hetkessä tulla tuomitseva ja pelkoa lietsova vihollinen (tosin niin on aina ollut). Joku rikastuu näillä ihmiskokeilla eikä tulevaisuudesta ole kovin hyvää kuvaa.Yksinäiset vanhukset rappeutuvat koteihinsa. Siitä on minulla kokemus tältä viikolta. Heräsin yhtenä aamuna siihen että jostain kuului "apua, apua, apua!", sitten laitoin housut jalkaan ja lähdin rappukäytävään paikallistamaan ja löysinkin oven. Pimpotin oveen ja sieltä kuului mummon ääni "en pääse avaamaan ovea,apua". Sitten soitto 112 ja ovelle ambulanssia odottamaan. Näin selvästi lock downin seuraukset tässä talossa jo viime keväänä. Tosin, kuten sanottu tutkimattomat ovat herran tiet. 

Mielessä toki käy kysymys, että kummasta olisi enemmän hyötyä PITKÄLLÄ tähtäimellä: Rakkaus, läheisyys, ymmärtäminen erilaisia näkemyksiä kohtaan, yhteiskunnan normaali jatkuminen, empaattisuus, sosiaalinen elämä, halaaminen. Vai eristäytyminen, naamareiden taakse piiloutuminen ja pakkorokotukset ja niillä uhkaileminen? Kummasta olisi enemmän hyötyä; anteeksiantaminen, läsnäolo, positiivisten uutisten jakaminen, tsemppaaminen, raikas ilma ja omiin voimanlähteisiin sijoittaminen vai pelossa ja epävarmuudessa eläminen sekä muiden ihmisten arvosteleminen? No, kuten sanottu jokaisella meillä on oma tapa elää ja vapaus uskoa mihin haluaa. Jokainen työstää isoja asioita tavallaan, eikä oikeaa ja väärää tapaa ole siinäkään. On aina puhuttu oman sydämen kuuntelemisesta ja nyt on aika kuunnella.

Tahdonvoimalla, asenteella ja valinnoilla on tässä maailmassa parannuttu jo kauan aikaa ennen koronan tuloa. Ihmetarinoita on pilvin pimein historia täynnä. Itse uskon että "ei elämästä selviä hengissä" otti rokotuksen tai ei. On vain kuunneltava itseään ja otettava suurena henkisenä mahdollisuutena tämä ajanjakso ihmiskunnan historiassa.

Mitä kaikkea tämä aika voikaan opettaa? 

Katsomaan omia uskomuksiaan. Katsomaan omia pelkojaan sekä ymmärtämällä että elämä on aina ollut rajallista ja valmis uusiutumaan heittäen vanhan pois. Tämä aika voi pysäyttää ajattelemaan, että mikä on oikeasti tärkeää. Tämä aika voi olla todella merkittävä heräämisen kannalta. Voi olla että opimme itsestämme enemmän kuin koskaan. Jos ja kun tämä koronahässäkkä menee ohitse, niin ainakin osaamme nauttia taas normaalista arjesta paljon enemmän.

Annan tälle kaikelle anteeksi sekä ymmärrän että jokainen sielu on täällä oppimassa omia uskomuksiaan pois. En voi vaatia muita ajattelemaan ja ymmärtämään kuin itse ajattelen ja ymmärrän, se olisi hyvin pikkusieluista ja itsekästä. En voi muuttaa koko maailmaa, mutta voin muuttaa omat ajatukseni siitä. 

Olet Rakkauden arvoinen maskilla tai ilman. God Bless You ja onnea ja parasta Rakkautta sekä Rauhaa vuodelle 2021! 




3 kommenttia: