Google+ Followers

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Hardcore zeniä eli elämää sellaisena kuin se on

"Zazenin vaikeus on siis tässä: meidän pitää jatkuvasti pyrkiä siirtymään päässämme pyörivästä maailmasta juuri tähän hetkeen. Se on harjoituksemme. Meidän on kehitettävä kykyämme olla juuri tässä hetkessä. Meidän on kehitettävä kykyä sanoa: "Ei, en lähde mukaan tähän pyöritykseen" voidaksemme valita."

"Zenin harjoittamisen tarkoituksena on mahdollistaa hyvä elämä. Hyvää elämää viettävät vain ihmiset, jotka ovat oppineet olemaan uneksimatta elämäänsä hukkaan, jotka ovat oppineet olemaan juuri tässä hetkessä, olkoon se millainen tahansa: hyvä, paha, mukava, epämukava, päänsärkyä, sairautta, onnellisuutta. Mitä tahansa.
Yksi kypsän zen oppilaan merkki on se, että hän seisoo jalat tukevasti maassa. Kun kohtaat tällaisen ihmisen, tunnet sen sisimmässäsi. Hän elää elämää sellaisena kuin se on eikä mielikuvitusversiota siitä. Ja tietysti elämän myrskyt ravistelevat häntä vähemmän. Jos voimme hyväksyä asiat juuri sellaisina kuin ne ovat, meitä ei mikään suuremmin järkytä. Ja jos järkytymmekin, se menee nopeammin ohi."

"Buddha ei ole mitään muuta kuin juuri sitä, mitä te olette juuri nyt: autojen kuulemista, särkevien jalkojen tuntemista, ääneni kuulemista. Se on Buddha. Siitä ei voi saada otetta: sillä hetkellä kun sen yrittää ottaa kiinni, se on jo muuttunut. Olla sitä, mitä olemme joka hetki, merkitsee esimerkiksi sitä, että olemme täydellisesti vihamme olessamme vihaisia. Sellainen viha ei koskaan satuta ketään, koska se on täydellistä, kokonaista. Me todella tunnemme tämän vihan, solmun vatsassamme, emmekä vahingoita sillä ketään. Toisia ihmisiä vahingoittava viha on sellaista, joka kiehuu pinnan alla, kun hymyilemme makeasti."

"Älä odota olevasi jalo, kun meditoit. Kun hellitämme päässämme pyörivistä ajatuksista edes muutamaksi minuutiksi ja vain istumme huomioiden sitä mikä on, tämä läsnäolo, joka me olemme, on kuin peili. Näemme kaiken. Näemme mitä olemme: yrityksemme näyttää hyvältä, yrityksemme olla parhaimpia tai huonompia. Näemme vihamme, ahdistuksemme, tärkeilymme ja niin sanotun hengellisyytemme. Todellinen hengellisyys on sitä, että yksinkertaisesti olemme kaikkea tuota. Silloin voimme todella olla sitä mitä olemme, kun voimme olla Buddha, muutos alkaa."

"Zenin harjoittamisessa ei ole kyse siitä, että "voi, minun pitäisi olla hyvä, minun pitäisi olla ystävällinen, minun pitäisi olla sitä ja tätä." Minä olen sitä, mitä olen juuri nyt. Ja juuri tämä olemisen tila on Buddha."

-Jokapäiväinen zen, Charlotte Joko Beckhttps://www.youtube.com/watch?v=NB2CIA2Ciuo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti